今天的何凯文每日一句第192句,是一篇阅读必考话题预测,关于环境类话题。“别丢了好东西”应用程序是越来越多的使用技术帮助减少食物浪费的服务之一。文都考研告诉大家,那些能让你真正成长的事,都不会太舒服,但只要坚持下来,就会给你带来蜕变。

阅读必考话题预测:2020何凯文每日一句第192句

今天的句子:

While it’s unclear how big an impact such efforts to curb the food waste have in ultimately reducing emissions, they reflect how environmental concerns are growing and shaping the behavior of consumers and businesses. The “Too Good To Go” app is part of a growing number of services using technology to help reduce food waste. Activists have built online communities to share food with neighbors before throwing it away. Startups have teamed up with supermarkets to create applications that alert consumers when groceries that are about to expire are marked down. Even the German government has launched a phone app offering recipes by celebrity chefs made specifically for left-over groceries that often get discarded.

(想想你会怎么出题?)

It can be inferred from the last paragraph that______

(A) activists have constructed the network to help poor people with would be discarded food.

(B) the cooperation with supermarkets has been established to help customer save money.

(C) the cutting down on food waste is becoming popular due to the environmental concerns.

(D) people can get the cooking service of famous chefs on the German phone application.

命题思路解析:

这段话一共五句话:

第一句是结论

二句和三句是一个论据

四句是一个论据

五句是一个论据

我给的题干定位信息是不充分。

我一开始就决定把正确选项出在第一句了。

其他几个句子供我出错误选项。

所以你做题的时候一定要优先关注论点!

通常就是段落首句!

第一句:

While it’s unclear how big an impact such efforts to curb the food waste have in ultimately reducing emissions, they reflect how environmental concerns are growing and shaping the behavior of consumers and businesses.

参考译文:虽然目前还不清楚减少食物浪费的努力对最终减排的影响有多大,但它们反映了环境问题的加剧以及其对消费者和企业行为的塑造。

针对这句话我设置了选项:

(C) the cutting down on food waste is becoming popular due to the environmental concerns.

文中的shape就体现了因果关系。

有同学说没看到popular(流行)啊?

这个句子确实没有看到但是后面的三句话都是在说人们采取了各种措施控制食物浪费,这就是一个归纳不推理,确实体现了这件事的流行。而且这个选项和第一句的相关性太强了,一定是要优先成为正确选项的。

第二句:

The “Too Good To Go” app is part of a growing number of services using technology to help reduce food waste.

参考译文:“别丢了好东西”应用程序是越来越多的使用技术帮助减少食物浪费的服务之一。

第三句:

Activists have built online communities to share food with neighbors before throwing it away.

参考译文:活动人士已经建立了在线社区,在扔掉食物之前与邻居分享。

根据这两句我设置下面选项:

(A) activists have constructed the network to help poor people with would be discarded food.

(活动人士已经建立了网络,用即将扔掉的食物帮助穷人。)

很明显,这个选项是不对的。

建立的网络不是为了帮助穷人,而是为了环保!

第四句:

Startups have teamed up with supermarkets to create applications that alert consumers when groceries that are about to expire are marked down.

参考译文:初创公司与超市合作创建应用程序,在即将到期的杂货下架前提醒消费者。

(B) the cooperation with supermarkets has been established to help customer save money.

(和超市的合作已经建立起来,为了帮助消费者省钱。)

首先没说是为了帮着省钱,

而且和超市的合作应该是为了环保而不是为了省钱!(主题为王!也不能选这个!)

第五句:

Even the German government has launched a phone app offering recipes by celebrity chefs made specifically for left-over groceries that often get discarded.

参考译文:甚至德国政府也推出了一款手机应用程序,提供由名厨专门为经常被丢弃的剩菜制作的食谱。

根据这句我设置了下面的选项:

(D) people can get the cooking service of famous chefs on the German phone application.

(人们可以从一款德国的手机应用上获得名厨的烹饪服务。)

这是偷换,人们获得的是名厨提供的食谱(recipes),不是烹饪服务!

我们在看文章的时候一定要注意句间关系!

这样选择的时候就可以优先看第一句了!

高效,省时,不受干扰!

是不是很清爽!

——KK

相关阅读:

2020考研何凯文每日一句全集

如果你知道自己要去哪里,全世界都会为你让路,考研复习是一件枯燥的事,也许过程有些煎熬,但真的,熬过去就好了。从何凯文每日一句开始学习吧,2020考研人,愿你成为自己喜欢的样子,不抱怨、不将就、有野心、有光芒!