这是带给大家的何凯文每日一句第156句:复杂性的一个原因在于航空公司是电脑系统早期的使用者,随着航空公司合并和更多功能的添加,一个小问题快速发展成即使专家也很难理清的大问题。文都考研告诉大家,所有的一切都不要担心,只要尽力的去做总会有答案。

2020何凯文每日一句第156句:电脑系统的复杂性

今天的句子:

One reason for the complexity is that airlines were early adopters of computerised systems. They built their first electronic reservation systems in the early 1950s; Delta’s current system once belonged to a defunct airline that went bust in 1982. But as airlines merged and more new functions were added—from crew scheduling to passenger check-in and bag tracing— they have come to resemble technological hairballs in which one small problem quickly spirals into bigger ones that even experts struggle to disentangle.

(想想你会怎么出题?)

1.Why the system of the airlines is so complicated?

A) One small problem will bring reservation systems down.

B) New functions were added to the early users of the airlines.

C) Airlines introduced the IT system in early days.

D) IT system was introduced in Airlines’ infancy.

解析:

1. One reason for the complexity is that airlines were early adopters of computerised systems.

复杂性的一个原因在于航空公司是电脑系统早期的使用者。

2. They built their first electronic reservation systems in the early 1950s; Delta’s current system once belonged to a defunct airline that went bust in 1982.

他们在20世纪50年代初建造了自己第一个电子预订系统;达美的当前系统曾经属于一家1982年破产的航空公司。

3.But as airlines merged and more new functions were added/—from crew scheduling to passenger check-in and bag tracing—/ they have come to resemble technological hairballs /in which one small problem quickly spirals into bigger ones that even experts struggle to disentangle.

但随着航空公司合并和更多功能的添加——从乘务调度到乘客签入到行李跟踪——这些系统开始变得像技术毛团,一个小问题快速发展成即使专家也很难理清的大问题。

体会一下第二句和第三句之间的转折。你体会的到吗?

体会不到就好好的读第一句(第一句才是关键)!

1.Why the system of the airlines is so complicated?

细节题

为什么航空公司的系统如此之复杂?

定位到第一句:

One reason for the complexity is that airlines were early adopters of computerised systems.

复杂性的一个原因在于航空公司是电脑系统最 早的使用者。

=C选项:Airlines introduced the IT system in early days.

所以C是正确选项!

所以A和B都属于是定位错误!

只有C和D 是定位正确。

我不太理解为什么会有人选A和B。

第一句就说了复杂性的原因。

还有人说看But 后!

这就是不尊重题干啊!选错可惜啊!

A) One small problem will bring reservation systems down.

文中说:一个小问题快速发展成即使专家也很难理清的大问题

没有说会让预定系统瘫痪啊!

B) New functions were added to the early users of the airlines.

文中说了新功能被加到航空公司的IT系统上了。

但是并没有说加到早期的航空公司的用户上啊!

当然A和B主要是定位错误!

C) Airlines introduced the IT system in early days.

航空公司在很早的时候就用了IT系统。

航空公司是IT系统的早期用户;

D) IT system was introduced in Airlines’ infancy.

D选项是强烈的干扰项!

航空公司在其初创期就采用了IT系统。

(航空公司成立的时候哪有什么IT系统啊!所以是一定不对啊!)

你可能会说C选项的in early days没说清楚是什么的早期!

那么C选项就是可能对啊!

但D选项是一定错啊!

没做对的同学好好反思一下!

定位定位定位!

偶尔做做题辣辣眼睛!

——KK

相关阅读:

2020考研何凯文每日一句全集

如果你觉得生活很丧,那是生活提醒你,应该要有所改变了。有考研之心的话,就先从何凯文每日一句开始吧,每日一句分解详细,日积月累学起来,你的英语水平能涨一大截哦,你的所有努力都得到回报。2020考研人,冲鸭!